Upravljanje restoranom bi mnogi sa strane opisali kao zanimljiv i dinamičan posao, ali samo menadžeri retorana znaju kakvim sve zahtevima i pritiscima svakodnevno suočavaju. Upravljanje vremenom, briga o zaposlenima, staranje o tome da usluga bude besprekorna, to su samo neke od svakodnevnih operacija koje menadžeri diktiraju.

Zbog toga uspeh u poslu ne treba tražiti nigde drugde no upravo u mendžeru koji neprekidno uči i usavršava svoje upravljačke veštine. Kada restoran vodi osoba koja radi na sebi, to se sasvim izvesno, pozitivno odražava na sve aspekte poslovanja – od kvaliteta pripremljene hrane do atmosfere u kolektivu i odnosa među osobljem.

Pripremili smo nekoliko saveta koji će vam pomoći da poboljšate svoje poslovanje i stil upravljanja jednim restoranom.

Poštujte svoje zaposlene

Održavanje zdrave radne atmosfere među osobljem jedan je od ključnih zadataka svakog menadžera restorana. Nema tu posebne filozofije: ukoliko se osećaju cenjeno, a njihov rad je visoko vrednovan, svaki radnik će ostati u vašem restoranu. Ne želite nezadovoljne konobare ni šankere, kao ni osoblje u kuhinji, podjednako kao što ne želite da jednom u tri meseca zapošljavate nove radnike koje ćete obučavati. Ne zaboravimo na izgubljeno vreme u brojnim intervjuima koje ćete voditi da biste izabrali prave radnike za svoje mesto.

Dakle, daleko isplativija opcija jeste da motivišete svoje zaposlene da se duže zadrže u vašem restoranu i ne samo to – već i da rade zadovoljni i punim kapacitetom. Kako se to postiže? Postoje načini da stavite svom osoblju do znanja da je svaki član kolektiva posebno važan, ali i da umete da cenite njihova zalaganja i trud. Izuzetno popularna praksa koja donosi odlične rezultate i podstiče zdravu takmičarsku atmosferu je “radnik meseca”. Najaktivnijeg i najvrednijeg radnika nagradite nekim bonusom, vaučerom ili poklon karticom i tako motivišite i ostale da slede njegov primer.

U jeku sezone, kada su najveće gužve i promet, možete ponuditi zaposlenima koji rade duple smene besplatan obrok. To je gest koji će svaki radnik zapamtiti i ceniti.

Olakšajte praćenje prodaje i zaliha

Praćenje prodaje, rezervacija za ručavanje i događaja, biti u toku sa zalihama hrane i bara, brojem kupaca, različitim troškovima – sve je ovo u opisu svakodnevnih obaveza menadžera. Jedan od najefikasnijih načina da se organizujete jeste da obezbedite pouzdan program za restorane. Ne samo da ćete pojednostaviti poslovanje, već i na mnogo lakši način biti u toku sa svime što je važno. U zavisnosti od vrste sistema koji odaberete, možete menjati menije, pristupati ažurnim izveštajima, upravljati onlajn naručivanjem i predviđati buduće trendove prodaje, i sve to na jednom mestu.

 

Poradite na marketingu

Premda su odlična usluga i dobar proizvod pola posla, da bi se za vaše poslovanje čulo, moraćete da poradite i na njegovom reklamiranju. Upravljanje restoranom često podrazumeva i obaveze oko marketinga, odnosno staranje o tome pored stalnih gostiju steknete i nove. Naročito su društvene mreže idealne kada je u pitanju marketing restorana. To je ili besplatno ili znatno jeftinije od tradicionalnih marketinških strategija, poput televizijskih reklama ili štampanih oglasa. Naravno, to ne znači da treba odustati od ovog vida oglašavanja, naprotiv. Kao najedlotvornijom pokazala se promocija koja podrazumeva udruženo korišćenje strategija digitalnog i tradicionalnog marketinga.

Što se onlajn oglašavanja tiče, pokušajte biti aktivni pogotovo na društvenim platformama. Redovno postavljajte objave, komunicirajte sa svojim klijentima, blagovremeno odgovarajte na poruke, reagujte na kritike, komentare i recenzije i imajte na umu – upravo iz tog korisničkog iskustva možete crpeti nove ideje kako da unapredite rad svog restorana, ali i svoje veštine njegovim upravljanjem.

Razmotrite ideju o dostavi hrane

Ne zaboravimo još jedan važan segment rada jednog restorana, a to je mogućnost poručivanja hrane preko Interneta. Tako će vaši stalni gosti koji vole vaša jela ostati vaše verne mušterije čak i kada nemaju dovoljno vremena za uživanje u samom restoranu. Sa druge strane, možda ćete baš na ovaj način privući nove goste. Pored internet prodavnice na vašem sajtu, možete unaprediti ovaj korak i time što ćete ponuditi besplatnu dostavu hrane.

Isprobajte zabavne promocije

Ne ustručavajte se da eksperimentišete sa promocijama. Organizujte happy hour u ranim jutarnjim satima – da ljudi koji krenu na posao mogu uživati u prvoj jutarnjoj kafi i kolačiću baš kod vas ili pak u popodnevnim časovima, kada se umorni vraćaju s posla i žele da se pre odlaska kući opuste sa prijateljima.

Zašto da se zaustavite na sniženoj ceni pića i kafe? Pokušajte da sastavite ceo meni koji košta upola manje nego u neko drugo vreme. Tako ćete privući veliki broj mušterija u svoj restoran. Takođe, uspeh možete postići i organizovanjem posebnih promocija, povodom nekih aktuelnih sportskih ili kulturnih događaja, pa čak godišnjih doba ili nekih tema koje su važne za vaš grad. Čašćenje povodom početka leta, zašto da ne?

Štedite u svakoj prilici

Možda najznačajniji deo menadžerskog posla u restoranu jeste praćenje finansija i briga o zaradi i racionalnom trošenju novca. Menadžer koji odlično radi svoj posao zapravo sve vreme promišlja o načinima uštede. Hoće li to biti zamena običnih sijalica štedljivim, osvežavanje jelovnika i izbacivanje onih jela koja se uopšte ne poručuju – to je već stvar menadžerske kreativnosti.

Najvažnije je štedeti u svakoj prilici i gde god je to moguće, ali pritom ne narušiti kvalitet kompletne usluge.

Učinite posao zanimljivim

Zabavan i zanimljiv posao, zdrava radna atmosfera u kolektivu, vraćaju nas na početak i negovanje dobrih odnosa celokupnog osoblja. Iako nije moguće da posao baš sve vreme bude poput zabavne igre, nešto definitivno nije u redu ako se radnici u smeni uopšte ne slažu ili pak sa zazorom ili strahom dolaze na posao.

Da biste obezbedili efikasan rad restorana i dobru saradnju svih zaposlenih, kao menadžer morate pomno pratiti i pažljivo saslušati šta radnici imaju da vam kažu o svom iskustvu. Na taj način znaćete uvek kako treba postupiti i u najneočekivanijim situacijama.

Nemojte težiti tome da budete savršen menadžer. Umesto toga nastojte da usvojite određene strategije i osobine koje će vam pomoći da svoj posao obavljate najbolje što možete – i to u korist svog osoblja i restorana u celini.